Gps-routes wielrennen

Avontuur / Sporten

En danseuse of al harkend naar boven?

Zot van wielrennen? Trainen voor het hooggebergte? Een echte berggeit? Dan ben je op de juiste plaats. Hieronder vind je enkele fantastische gps-routes wielrennen.*

Print of download je route best op voorhand

Je kan de routes printen of downloaden in standaard gps-formaat (GPX), naar Garmin of computer, TomTom, Google Earth, GPXM-formaat, Android of iPhone. Klik op de onderstaande links voor meer info. Download of print de routes best voor je vertrek. We hebben geen printer in huis.

Lijst van onze klassiekers (in progress)

Cotacol Tour La Roche-en-Ardenne, 120 km, met onder meer de zwaarste col van België, Haussire Sud Ouest (498 m hoog, Cotactol nr. 1) en de Baraque de Fraiture (651 meter, de derde hoogste top van België).

La Roche-en-Ardenne-Houffalize, prachtige fietstocht van 55 kilometer, pittig uiteraard maar niet zo zwaar als bijvoorbeeld de cotacol.

Tour van de Vallei van de Ourthe, 103 km, prachtige tour met uiteraard heel wat klimwerk. De fietstocht start in Erneuville en doorkruist La Roche-en-Ardenne. Ook de col de Haussire staat op het programma …

Belgisch kampioenschap 2013, rondjes van 13.5 kilometer vanuit La Roche-en-Ardenne, zo rij je net zo lang als je zelf wil, of kan …

– Luik-Bastenaken-Luik, volledige gps-route van La Doyenne, dé Ardense wielerklassieker. Je kan uiteraard ook starten en eindigen in La Roche-en-Ardenne. Maar liefst 240 kilometer Ardens wielergeweld. De Laatste 40 kilometer kan je afsnijden.

La Roche Bertrix cycle tour, een  tocht van 135 km, die vertrekt en eindigt in La Roche. Je trotseert de hoogteverschillen en geniet van de weidse natuur.

– La Roche Han Sur Lesse cycle tour, een lus van 111 km vanuit La Roche. De hele tour kent een moeilijkheidsgraad van 9/10 met een maximale stijgingsgraad van 10,59%.

La Roche-Redu-Racefietsroute, een mooie tocht van 125 km vanuit La Roche met een moeilijheidsgraad van 10/10 en een maximale stijgingsgraad van 7,17%. Je komt langs kleine dorpjes, zoals Libin, Villance, Saint-Hubert, … Stop eens en neem een kijkje bij de kapel van St-Hubert, gebouwd in 1627.

La Chouffe Classic 2017, ook wel de koninginnrit genoemd! Een rit langs afwisselende natuur van van 140 km. Wie gaat de uitdaging aan met een moelijkheidsgraad van 10/10 en een maximale stijgingsgraad van maar liefst 11,46%. Neem zeker een pauze in de gezellige brasserie van Achouffe en geniet op het terras van een lekker chouffke of iets fris!

 

Ook aanraders? Zet ze op RouteYou.com en laat het ons weten.

 

*Wij maken gebruik van de inhoud en functionaliteit van de website RouteYou. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de juistheid of veiligheid van de opgegeven routes. Wij zijn ook niet verantwoordelijk voor het al dan niet werken van de technische bestanden. Met vragen van technische aard kan je terecht op de website van Routeyou