strand van Maboge-Ourthe-Le Ciel et La Roche

Het strand van Maboge aan de Ourthe

Maboge is een mooi toeristisch en bosrijk dorpje dat erg geliefd is bij vissers. Niet ver van de St.-Rochuskerk ligt het gratis strand en kan er in de rivier de Ourthe gezwommen worden. Bij het strand van Maboge zijn er kinderspelen, omkleedcabines, douches en een cafetaria. Maboge is ook het vertrekpunt voor de afvaart van de Ourthe met een kajak.

Fietsen-bossen-bergop-klimmen-gps-routes-vakantiehuis-Ardennen (2)

Gps-routes wielrennen

En danseuse of al harkend naar boven?

Zot van wielrennen? Trainen voor het hooggebergte? Een echte berggeit? Dan ben je op de juiste plaats. Hieronder vind je enkele fantastische gps-routes wielrennen.*

Print of download je route best op voorhand

Je kan de routes printen of downloaden in standaard gps-formaat (GPX), naar Garmin of computer, TomTom, Google Earth, GPXM-formaat, Android of iPhone. Klik op de onderstaande links voor meer info. Download of print de routes best voor je vertrek. We hebben geen printer in huis.

Lijst van onze klassiekers (in progress)

Cotacol Tour La Roche-en-Ardenne, 120 km, met onder meer de zwaarste col van België, Haussire Sud Ouest (498 m hoog, Cotactol nr. 1) en de Baraque de Fraiture (651 meter, de derde hoogste top van België).

La Roche-en-Ardenne-Houffalize, prachtige fietstocht van 55 kilometer, pittig uiteraard maar niet zo zwaar als bijvoorbeeld de cotacol.

Tour van de Vallei van de Ourthe, 103 km, prachtige tour met uiteraard heel wat klimwerk. De fietstocht start in Erneuville en doorkruist La Roche-en-Ardenne. Ook de col de Haussire staat op het programma …

Belgisch kampioenschap 2013, rondjes van 13.5 kilometer vanuit La Roche-en-Ardenne, zo rij je net zo lang als je zelf wil, of kan …

– Luik-Bastenaken-Luik, volledige gps-route van La Doyenne, dé Ardense wielerklassieker. Je kan uiteraard ook starten en eindigen in La Roche-en-Ardenne. Maar liefst 240 kilometer Ardens wielergeweld. De Laatste 40 kilometer kan je afsnijden.

La Roche Bertrix cycle tour, een  tocht van 135 km, die vertrekt en eindigt in La Roche. Je trotseert de hoogteverschillen en geniet van de weidse natuur.

– La Roche Han Sur Lesse cycle tour, een lus van 111 km vanuit La Roche. De hele tour kent een moeilijkheidsgraad van 9/10 met een maximale stijgingsgraad van 10,59%.

La Roche-Redu-Racefietsroute, een mooie tocht van 125 km vanuit La Roche met een moeilijheidsgraad van 10/10 en een maximale stijgingsgraad van 7,17%. Je komt langs kleine dorpjes, zoals Libin, Villance, Saint-Hubert, … Stop eens en neem een kijkje bij de kapel van St-Hubert, gebouwd in 1627.

La Chouffe Classic 2017, ook wel de koninginnrit genoemd! Een rit langs afwisselende natuur van van 140 km. Wie gaat de uitdaging aan met een moelijkheidsgraad van 10/10 en een maximale stijgingsgraad van maar liefst 11,46%. Neem zeker een pauze in de gezellige brasserie van Achouffe en geniet op het terras van een lekker chouffke of iets fris!

 

Ook aanraders? Zet ze op RouteYou.com en laat het ons weten.

 

*Wij maken gebruik van de inhoud en functionaliteit van de website RouteYou. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de juistheid of veiligheid van de opgegeven routes. Wij zijn ook niet verantwoordelijk voor het al dan niet werken van de technische bestanden. Met vragen van technische aard kan je terecht op de website van Routeyou

 

zwemmen- vielsalm-sunparcs-ardennen-vakantiehuis

Subtropisch zwembad

Het overdekt, subtropisch zwembad van Aquafun biedt waterpret voor de hele familie. De allerkleinsten hebben hun eigen plonsbad, jongeren kunnen zich uitleven op de glijbanen of in het golfslagbad. En wie wil relaxen kan terecht in de jacuzzi’s. Daarnaast zijn er ook twee gratis speeltuinen voor kinderen tot 12 jaar. Eén bevindt zich buiten, de andere is gelegen in het Park center naast brasserie “La Cabane”. Terwijl je je kinderen in het oog houdt, kan je hier een dagschotel, een sandwich of een drankje bestellen. Ook het lunapark met tafelvoetbal, biljart, airhockey, draaimolens en andere spelen zorgen hier voor vermaak voor jong en oud!

Het subtropisch zwembad is het hele jaar geopend, 7 dagen per week, met uitzondering van enkele weken begin december. Best even telefonisch navragen op +32 (0)80/215776

In het laagseizoen: 10.00 uur-18.00 uur

In het hoogseizoen: 10.00 uur-20.00 uur (Belgische schoolvakanties)

De openingstijden zijn onder voorbehoud

Vanaf €13 per volwassene

Vanaf €10 per kind

www.centerparcs.be/dagje-ardennen

Adres: Rue de la Grotte 12, 6690 Vielsalm

Afstand:32 km; 20 minuten

Ski Vielsam

Skiën op de Baraque de Fraiture

De derde hoogste top van de Belgische Ardennen is 651 meter hoog en ligt op het Plateau des Tailles in Viëlsalm, een prachtig natuurgebied waar je ook mooie wandelingen kan maken. De skipistes behoren tot de mooiste van België. Skiën op de Baraque de Fraiture is dan ook een must als er sneeuw ligt. Materiaal kan je ter plaatse huren. Baraque de Fraiture ligt op 17 kilometer, minder dan 20 minuten van het vakantiehuis.

Voor meer info: