Iets gaan eten

Eten en drinken / Met kinderen / Relaxen

In La Roche kan je iets gaan eten in verschillende restaurants, brasseries, pizzeria’s en frituren. Voor elk wat wils! Wij geven graag enkele tips naar onze persoonlijke voorkeur.

 

IDEAAL VOOR DAG VAN AANKOMST  

Als wij met vrienden naar de Ardennen trekken, voorzien wij meestal spaghetti voor de eerste avond. We laten om de beurt de spaghettisaus maken door één koppel, meestal “la mama”! De saus opwarmen en pasta koken in 1 of 2 grote ketels vraagt niet zo veel tijd. In tussentijd kan er al een aperitiefje worden gedronken en kan de rode wijn chambreren voor bij de maaltijd.

Indien echter niemand tijd heeft gehad om de spaghettisaus of iets anders voor te bereiden, kan je nog altijd pizza of pasta gaan afhalen bij de Pizzeria “La Stradella” in La Roche-en-Ardenne (10 minuutjes met de auto).

Pizzeria La Stradella, Place du Marché 2, 6980 La Roche-en-Ardenne.

Een lijst met afhaalgerechten en het telefoonnummer (084/41 11 34) zijn aanwezig in het huis. Indien je echt niet in het huis wil blijven eten, kan je ook altijd ter plekke van een lekkere pizza of pasta gaan genieten. Er zijn meerdere pizzeria’s in La Roche  maar wij verkiezen deze omdat hier de pizza’s op hout gebakken worden. www.la-stradella.be

 

RESTAURANTS IN LA ROCHE 

La Fontanella is een kleiner restaurant (max. groepen tot 8 personen) gekenmerkt voor zijn Belgische keuken met een Italiaans tintje.

Pizzeria La Stradella staat bekend om zijn lekkere pizza’s op hout gebakken en biedt plaats voor grotere groepen. Bij mooi weer is er ook een terras buiten.

Ook een aanrader voor ‘s middags of als tussendoortje is brasserie/crêperie Le Mistic, Place du Bronze 21, 6980 La Roche-en-Ardenne (tel.: 0498/46 58 63). Hier kan je in een modern kader genieten van een hartige of zoete pannenkoek of andere kleinere gerechten.

Le Quai Son, Rue des Bateliers 7, La Roche-en-Ardenne (tel.: 084 75 22 80).Bar, tapas en fondue! Heerlijk gelegen aan het water, uitzicht op de ruïne en een grasveld waar de kinderen even kunnen rennen, terwijl je ze in de gaten houdt. In de wintermaanden een schitterende chalet met kaasfondue, raclette en andere geneugten! Losse maar toch professionele bediening, eerlijke prijzen en ook geschikt om uitgebreid na te kaarten bij een plaatselijk biertje … www.lequaison.be

Signéjeanne, Place du Bronze 17, La Roche-en-Ardenne (tel: 084 41 11 90) is een gezellig restaurant met open haard en salon. Je kan er van alles eten maar is zeker een aanrader voor zijn vleesspecialiteiten. Je kan er ook ontbijten of in de namiddag een 4-uurtje gaan eten of iets gaan drinken. Op het terras kan je genieten in de zon … www.signejeanne.be

 

RESTAURANTS IN DE BUURT VAN LA ROCHE 

Op voorhand reserveren aangeraden!

Op slechts 13 minuten van Cielle vind je voor de fijnproevers twee heerlijke restaurants:

Au Comte D’Harscamp, Route de Marche 5, 6987 Rendeux-haut (tel.: 084/ 45 74 54). Het oude hof van justitie werd met gezelllige houten tafeltjes en een haardvuur omgebouwd tot een knus restaurant. Je mag zelf je wijn gaan kiezen in de grote wijnkelder.

Au Moulin De Hamoul, Rue de Hotton 86, 6987 Rendeux (084 47 81 81) is een echte aanrader voor visliefhebbers. Door zijn ligging aan de Ourthe is het hier heel leuk om bij mooi weer buiten te eten.

 

RESRAURANTS EEN BEETJE VERDER 

Op voorhand reserveren aangeraden!

Op 22 km van Cielle in het gezellig stadje Marche-en-Famenne ligt het restaurant Le Manoir, Rue de Manoir 2, 6900 Marche-en-Famenne (084/ 45 55 14). Het restaurant is gelegen is een prestigieus gebouw uit 1616 en bevat een gezellige tuin, waar je bij mooi weer lekker kunt eten! www.le-manoir.be

Voor de echte gourmands hebben we La Fleur de Thym, restaurant met Michelin kwaliteit maar nog een geen ster! Op 31 km (27 min.) ligt in Houffalize, Rue de Liège 34, dit restaurant met eigentijdse keuken en vermelding in de Michelin gids, 14/20 Gault & Millau (tel.061/28 97 08). www.lafleurdethym.be

Voor de bierliefhebbers is er op 34 km (31 min.) restaurant de la brasserie d’Achouffe, Achouffe 25, 6666 Houffalize. Rond deze brasserie zijn er enkele luswandelingen mogelijk en na een deugddoende wandeling is het heerlijk om te kunnen genieten van een lekker Chouffe-biertje en een lekkere, eenvoudige maaltijd. Centraal in de brasserie staat er een houtvuur. Gezelligheid gegarandeerd!