Plopsa Coo

Ontdek in het hartje Ardennen een ideale mix van natuur, avontuur en plezier! Het is gelegen aan de voet van de beroemde watervallen van Coo.

Ga uit de bol op een 20-tal attracties zoals de Bobslee, de Coaster, de maya Splash of de befaamde karting.

Neem de zetellift en geniet van het unieke uitzicht over de Amblèvevallei of bezoek het wildpark met het toeristisch treintje.

Adres: Coo 4, 4970 Stavelot

Meer info op http://www.plopsacoo.be

 

 

 

bierflesjes-brasserie Fantôme-le Ciel et La Roche

Brasserie Fantôme

Brasserie Fantôme is een familiebrouwerij, die niet alleen een origineel fruitig bier, maar ook meer traditionele soorten brouwt. Deze Vakman streeft naar gezelligheid, breng hem een bezoekje met vrienden of familie en klink op de vriendschap. Een bezoek met proeverij is mogelijk van 15 tot 40 personen. U moet één week op voorhand reserveren en de prijs is 3 euro per persoon. Er is zelfs de mogelijkheid tot het brouwen van je eigen bier!

In de taverne kan je gedurende het weekend tussen 11u en 19u altijd terecht voor een biertje, koffie of iets fris.

adres: Rue Préal 8, 6997 Soy (086/477044)

www.fantome.be

kalksteen-grotten van Hotton-le Ciel et La Roche

De Grotten van Hotton

De Grotten van Hotton of de Grotten van Duizend-en-één-Nacht zijn een prachtjuweel in de Belgische Ardennen (Durbuy-La Roche). Ze behoren tot het uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië. Sinds 21 april 1962 zijn deze grotten geopend voor het publiek. Tegenwoordig zijn er zo’n zes kilometer tunnels bekend tot een diepte van ongeveer 70 mater onder het plateau. In het laagste deel stroomt de ondergrondse rivier permanent. In de grot zijn er verschillende ruimtes, met als grootste de grote galerij met maximaal 35 meter hoog, 10 meter breed en 200 meter lang.

Een 70 minuten durende rondleiding in het Frans, Nederlands of Engels in een omgeving van 12 graden Celsius, onthult de mechanismen van hoe deze grotten werden gevormd en welke rijkdommen ze allemaal herbergen. De subtiele verlichting maakt de grotten een ware streling voor het oog!

Daarnaast kan je gratis een kijkje nemen in  de Tuin van Calestienne. Ter plaatse vind je een speeltuintje en een terras met panoramisch uitzicht.

Adres: Chemin du Spéléo Club 1, 6990 Hotton-sur-Ourthe (084/466046)

Openingsuren: Van 1 april tot en met 1 november: 7 dagen op 7 open van 10u tot 17u

Van 2 november tot en met 31 maart: teogankelijk op zaterdag en zondag om 12u30, 14u en 15u30

Tijdens de schoolvakanties van Kerstmis en Carnaval: bezoek om 11u, 12u30, 14u en 15u30

Prijzen: volwassenen: 9,50 euro

kinderen (4 -12 jaar): 6,50 euro

 

 

La Fromagerie des Tourelles

La Fromagerie des Tourelles is een coöperatie van 4 Waalse boerinnen. Geïnstalleerd in een het hart van een kasteel uit de XVIde eeuw, biedt deze Kaasmakerij een rijke keuze aan kazen met lachende smaken en een vol karakter! Je ontdekt de geschiedenis van hun ambachtelijke kennis, hun gamma aan Waalse kazen en boerderij yoghurt. Niet te missen wanneer jullie in de buurt ziijn!

Adres: Rue du Château 3, 6997 Soy (Erezée) (086/477221)

www.lafromageriedestourelles.be

toeristische tram van Aisne-Erezée- Le Ciel et La Roche

De Toeristische Tram van Aisne

De Toeristische Tram van Aisne baat een stuk van een authentieke Ardeense buurttramlijn uit. Vertrekkend aan het station, waarin ook een cafetaria en een klein museum zijn ondergebracht, voeren antieke trams, soms meer dan een eeuw oud, je doorheen stukjes ongerepte natuur.

Adres: Rue du Pont d’Erezée 1, 6997 Erezée

Traject: Pont d’ Erezée tot Forge à l’Alpez (heen en terug)

Uurrooster: De trams rijden van de eerste zondag van de paasvakantie tot half oktober.

Van 8 april tot 14 oktober op zon- en feestdagen.

Van 7 juli tot 28 augustus, dagelijks behalve op maandag.

Prijzen:  Volwassenen: 12 euro

Kinderen van 6 tot 12 jaar: 7 euro

Senioren (+65 jaar): 9 euro

www.tta.be

 

chocolatier Defroidmont-bijenwandeling-Le Ciel et la Roche

Chocolatier Defroidmont

chocolatier Defroidmont-bijenwandeling-Le Ciel et la RocheChocolatier Defroidmont is gespecialiseerd in Belgische chocolade en pralines te Erezée in de Belgische Ardennen. Je kan het chocolademuseum bezoeken waar je de familiegeschiedenis van de familie Defroidmont ontdekt. Je maakt ook een reis door de wereld van Papoea Nieuw-Guinea, het land van herkomst van onze cacaobonen om zo terug te keren naar België. In ons atelier te Erezée maak je kennis met het vervaardigen van chocolade, van cacaoboon tot heerlijke praline! Je kan aansluitend ook nog genieten van de bijenwandeling in het mini natuurpark met zijn didactische panelen over hetleven van de bij. Tenslotte kan je deze gastronomische en natuur uitstap afsluiten door te proeven van de heerlijke chocolade, pralines, macarons en huispatisserie, vergezeld met een lekker drankje!

Adres: Briscol 19A, 6997 Erezée

Museumbezoek: +/- 40 minuten

prijs volwassene: 4,95 euro

prijs kinderen(-12 j): 3,95 euro

openingsuren: van dinsdag tot zaterdag 10u-17u

zondag: 10u-16u

www.chocolatier-defroidmont.be

strand van Maboge-Ourthe-Le Ciel et La Roche

Het strand van Maboge aan de Ourthe

Maboge is een mooi toeristisch en bosrijk dorpje dat erg geliefd is bij vissers. Niet ver van de St.-Rochuskerk ligt het gratis strand en kan er in de rivier de Ourthe gezwommen worden. Bij het strand van Maboge zijn er kinderspelen, omkleedcabines, douches en een cafetaria. Maboge is ook het vertrekpunt voor de afvaart van de Ourthe met een kajak.

haute cuisine-iets gaan eten-Le Ciel et La Roche

Iets gaan eten

In La Roche kan je iets gaan eten in verschillende restaurants, brasseries, pizzeria’s en frituren. Voor elk wat wils! Wij geven graag enkele tips naar onze persoonlijke voorkeur.

 

IDEAAL VOOR DAG VAN AANKOMST  

Als wij met vrienden naar de Ardennen trekken, voorzien wij meestal spaghetti voor de eerste avond. We laten om de beurt de spaghettisaus maken door één koppel, meestal “la mama”! De saus opwarmen en pasta koken in 1 of 2 grote ketels vraagt niet zo veel tijd. In tussentijd kan er al een aperitiefje worden gedronken en kan de rode wijn chambreren voor bij de maaltijd.

Indien echter niemand tijd heeft gehad om de spaghettisaus of iets anders voor te bereiden, kan je nog altijd pizza of pasta gaan afhalen bij de Pizzeria “La Stradella” in La Roche-en-Ardenne (10 minuutjes met de auto).

Pizzeria La Stradella, Place du Marché 2, 6980 La Roche-en-Ardenne.

Een lijst met afhaalgerechten en het telefoonnummer (084/41 11 34) zijn aanwezig in het huis. Indien je echt niet in het huis wil blijven eten, kan je ook altijd ter plekke van een lekkere pizza of pasta gaan genieten. Er zijn meerdere pizzeria’s in La Roche  maar wij verkiezen deze omdat hier de pizza’s op hout gebakken worden. www.la-stradella.be

 

RESTAURANTS IN LA ROCHE 

La Fontanella is een kleiner restaurant (max. groepen tot 8 personen) gekenmerkt voor zijn Belgische keuken met een Italiaans tintje.

Pizzeria La Stradella staat bekend om zijn lekkere pizza’s op hout gebakken en biedt plaats voor grotere groepen. Bij mooi weer is er ook een terras buiten.

Ook een aanrader voor ‘s middags of als tussendoortje is brasserie/crêperie Le Mistic, Place du Bronze 21, 6980 La Roche-en-Ardenne (tel.: 0498/46 58 63). Hier kan je in een modern kader genieten van een hartige of zoete pannenkoek of andere kleinere gerechten.

Le Quai Son, Rue des Bateliers 7, La Roche-en-Ardenne (tel.: 084 75 22 80).Bar, tapas en fondue! Heerlijk gelegen aan het water, uitzicht op de ruïne en een grasveld waar de kinderen even kunnen rennen, terwijl je ze in de gaten houdt. In de wintermaanden een schitterende chalet met kaasfondue, raclette en andere geneugten! Losse maar toch professionele bediening, eerlijke prijzen en ook geschikt om uitgebreid na te kaarten bij een plaatselijk biertje … www.lequaison.be

Signéjeanne, Place du Bronze 17, La Roche-en-Ardenne (tel: 084 41 11 90) is een gezellig restaurant met open haard en salon. Je kan er van alles eten maar is zeker een aanrader voor zijn vleesspecialiteiten. Je kan er ook ontbijten of in de namiddag een 4-uurtje gaan eten of iets gaan drinken. Op het terras kan je genieten in de zon … www.signejeanne.be

 

RESTAURANTS IN DE BUURT VAN LA ROCHE 

Op voorhand reserveren aangeraden!

Op slechts 13 minuten van Cielle vind je voor de fijnproevers twee heerlijke restaurants:

Au Comte D’Harscamp, Route de Marche 5, 6987 Rendeux-haut (tel.: 084/ 45 74 54). Het oude hof van justitie werd met gezelllige houten tafeltjes en een haardvuur omgebouwd tot een knus restaurant. Je mag zelf je wijn gaan kiezen in de grote wijnkelder.

Au Moulin De Hamoul, Rue de Hotton 86, 6987 Rendeux (084 47 81 81) is een echte aanrader voor visliefhebbers. Door zijn ligging aan de Ourthe is het hier heel leuk om bij mooi weer buiten te eten.

 

RESRAURANTS EEN BEETJE VERDER 

Op voorhand reserveren aangeraden!

Op 22 km van Cielle in het gezellig stadje Marche-en-Famenne ligt het restaurant Le Manoir, Rue de Manoir 2, 6900 Marche-en-Famenne (084/ 45 55 14). Het restaurant is gelegen is een prestigieus gebouw uit 1616 en bevat een gezellige tuin, waar je bij mooi weer lekker kunt eten! www.le-manoir.be

Voor de echte gourmands hebben we La Fleur de Thym, restaurant met Michelin kwaliteit maar nog een geen ster! Op 31 km (27 min.) ligt in Houffalize, Rue de Liège 34, dit restaurant met eigentijdse keuken en vermelding in de Michelin gids, 14/20 Gault & Millau (tel.061/28 97 08). www.lafleurdethym.be

Voor de bierliefhebbers is er op 34 km (31 min.) restaurant de la brasserie d’Achouffe, Achouffe 25, 6666 Houffalize. Rond deze brasserie zijn er enkele luswandelingen mogelijk en na een deugddoende wandeling is het heerlijk om te kunnen genieten van een lekker Chouffe-biertje en een lekkere, eenvoudige maaltijd. Centraal in de brasserie staat er een houtvuur. Gezelligheid gegarandeerd!

 

barbecue-brochetten-mooi weer-le Ciel et la Roche

Barbecue – Le Ciel et La Roche

Bij zonnig en warm weer, is niks zo fijn om thuis buiten op eigen tempo te genieten van een barbecue, een glaasje te drinken en gezellig te keuvelen onder een mooie sterrenhemel! Er is geen BOB nodig en je kan tot in de late avonduurtjes relaxen en genieten. Je kan kiezen tussen een houtskool BBQ of een Outdoorchef Leon 570 G op gas. Voor heerlijk BBQ-vlees kan je terecht bij de verschillende beenhouwers in La Roche. Ook in de Spar kan je terecht voor assortimenten BBQ-vlees, verse groenten, slaatjes en sausen en houtskool. Voor meer informatie over de ligging en openingsuren van  winkels in La Roche zie activiteit “boodschappen”.

Read More
picknicken--natuur-mooi weer

Picknicken

Als wij een grote wandeling plannen, fleuren wij die meestal op met een lekkere en gezellige picknick. Hier enkele handige en lekkere tips!

Read More