kalksteen-grotten van Hotton-le Ciel et La Roche

De Grotten van Hotton

De Grotten van Hotton of de Grotten van Duizend-en-één-Nacht zijn een prachtjuweel in de Belgische Ardennen (Durbuy-La Roche). Ze behoren tot het uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië. Sinds 21 april 1962 zijn deze grotten geopend voor het publiek. Tegenwoordig zijn er zo’n zes kilometer tunnels bekend tot een diepte van ongeveer 70 mater onder het plateau. In het laagste deel stroomt de ondergrondse rivier permanent. In de grot zijn er verschillende ruimtes, met als grootste de grote galerij met maximaal 35 meter hoog, 10 meter breed en 200 meter lang.

Een 70 minuten durende rondleiding in het Frans, Nederlands of Engels in een omgeving van 12 graden Celsius, onthult de mechanismen van hoe deze grotten werden gevormd en welke rijkdommen ze allemaal herbergen. De subtiele verlichting maakt de grotten een ware streling voor het oog!

Daarnaast kan je gratis een kijkje nemen in  de Tuin van Calestienne. Ter plaatse vind je een speeltuintje en een terras met panoramisch uitzicht.

Adres: Chemin du Spéléo Club 1, 6990 Hotton-sur-Ourthe (084/466046)

Openingsuren: Van 1 april tot en met 1 november: 7 dagen op 7 open van 10u tot 17u

Van 2 november tot en met 31 maart: teogankelijk op zaterdag en zondag om 12u30, 14u en 15u30

Tijdens de schoolvakanties van Kerstmis en Carnaval: bezoek om 11u, 12u30, 14u en 15u30

Prijzen: volwassenen: 9,50 euro

kinderen (4 -12 jaar): 6,50 euro

 

 

picknicken--natuur-mooi weer

Picknicken

Als wij een grote wandeling plannen, fleuren wij die meestal op met een lekkere en gezellige picknick. Hier enkele handige en lekkere tips!

Read More
kinderen aan klimmuur familie Kuypers

Parc Chlorophylle

Tijdens een prachtige wandeling in het Parc Chlorophylle kom je van alles te weten overt de fauna en flora in de Ardense bossen. Tussen de verschillende educatieve stukken door zijn er voor de kinderen verschillende speeltoestellen en andere klim- en klauterapparaten te vinden. Je kan zelfs via een houten brug een wandeling tussen de toppen van de bomen maken.

Ski Vielsam

Skiën op de Baraque de Fraiture

De derde hoogste top van de Belgische Ardennen is 651 meter hoog en ligt op het Plateau des Tailles in Viëlsalm, een prachtig natuurgebied waar je ook mooie wandelingen kan maken. De skipistes behoren tot de mooiste van België. Skiën op de Baraque de Fraiture is dan ook een must als er sneeuw ligt. Materiaal kan je ter plaatse huren. Baraque de Fraiture ligt op 17 kilometer, minder dan 20 minuten van het vakantiehuis.

Voor meer info: