Plopsa Coo

Ontdek in het hartje Ardennen een ideale mix van natuur, avontuur en plezier! Het is gelegen aan de voet van de beroemde watervallen van Coo.

Ga uit de bol op een 20-tal attracties zoals de Bobslee, de Coaster, de maya Splash of de befaamde karting.

Neem de zetellift en geniet van het unieke uitzicht over de Amblèvevallei of bezoek het wildpark met het toeristisch treintje.

Adres: Coo 4, 4970 Stavelot

Meer info op http://www.plopsacoo.be

 

 

 

bierflesjes-brasserie Fantôme-le Ciel et La Roche

Brasserie Fantôme

Brasserie Fantôme is een familiebrouwerij, die niet alleen een origineel fruitig bier, maar ook meer traditionele soorten brouwt. Deze Vakman streeft naar gezelligheid, breng hem een bezoekje met vrienden of familie en klink op de vriendschap. Een bezoek met proeverij is mogelijk van 15 tot 40 personen. U moet één week op voorhand reserveren en de prijs is 3 euro per persoon. Er is zelfs de mogelijkheid tot het brouwen van je eigen bier!

In de taverne kan je gedurende het weekend tussen 11u en 19u altijd terecht voor een biertje, koffie of iets fris.

adres: Rue Préal 8, 6997 Soy (086/477044)

www.fantome.be

kalksteen-grotten van Hotton-le Ciel et La Roche

De Grotten van Hotton

De Grotten van Hotton of de Grotten van Duizend-en-één-Nacht zijn een prachtjuweel in de Belgische Ardennen (Durbuy-La Roche). Ze behoren tot het uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië. Sinds 21 april 1962 zijn deze grotten geopend voor het publiek. Tegenwoordig zijn er zo’n zes kilometer tunnels bekend tot een diepte van ongeveer 70 mater onder het plateau. In het laagste deel stroomt de ondergrondse rivier permanent. In de grot zijn er verschillende ruimtes, met als grootste de grote galerij met maximaal 35 meter hoog, 10 meter breed en 200 meter lang.

Een 70 minuten durende rondleiding in het Frans, Nederlands of Engels in een omgeving van 12 graden Celsius, onthult de mechanismen van hoe deze grotten werden gevormd en welke rijkdommen ze allemaal herbergen. De subtiele verlichting maakt de grotten een ware streling voor het oog!

Daarnaast kan je gratis een kijkje nemen in  de Tuin van Calestienne. Ter plaatse vind je een speeltuintje en een terras met panoramisch uitzicht.

Adres: Chemin du Spéléo Club 1, 6990 Hotton-sur-Ourthe (084/466046)

Openingsuren: Van 1 april tot en met 1 november: 7 dagen op 7 open van 10u tot 17u

Van 2 november tot en met 31 maart: teogankelijk op zaterdag en zondag om 12u30, 14u en 15u30

Tijdens de schoolvakanties van Kerstmis en Carnaval: bezoek om 11u, 12u30, 14u en 15u30

Prijzen: volwassenen: 9,50 euro

kinderen (4 -12 jaar): 6,50 euro

 

 

La Fromagerie des Tourelles

La Fromagerie des Tourelles is een coöperatie van 4 Waalse boerinnen. Geïnstalleerd in een het hart van een kasteel uit de XVIde eeuw, biedt deze Kaasmakerij een rijke keuze aan kazen met lachende smaken en een vol karakter! Je ontdekt de geschiedenis van hun ambachtelijke kennis, hun gamma aan Waalse kazen en boerderij yoghurt. Niet te missen wanneer jullie in de buurt ziijn!

Adres: Rue du Château 3, 6997 Soy (Erezée) (086/477221)

www.lafromageriedestourelles.be

toeristische tram van Aisne-Erezée- Le Ciel et La Roche

De Toeristische Tram van Aisne

De Toeristische Tram van Aisne baat een stuk van een authentieke Ardeense buurttramlijn uit. Vertrekkend aan het station, waarin ook een cafetaria en een klein museum zijn ondergebracht, voeren antieke trams, soms meer dan een eeuw oud, je doorheen stukjes ongerepte natuur.

Adres: Rue du Pont d’Erezée 1, 6997 Erezée

Traject: Pont d’ Erezée tot Forge à l’Alpez (heen en terug)

Uurrooster: De trams rijden van de eerste zondag van de paasvakantie tot half oktober.

Van 8 april tot 14 oktober op zon- en feestdagen.

Van 7 juli tot 28 augustus, dagelijks behalve op maandag.

Prijzen:  Volwassenen: 12 euro

Kinderen van 6 tot 12 jaar: 7 euro

Senioren (+65 jaar): 9 euro

www.tta.be

 

chocolatier Defroidmont-bijenwandeling-Le Ciel et la Roche

Chocolatier Defroidmont

chocolatier Defroidmont-bijenwandeling-Le Ciel et la RocheChocolatier Defroidmont is gespecialiseerd in Belgische chocolade en pralines te Erezée in de Belgische Ardennen. Je kan het chocolademuseum bezoeken waar je de familiegeschiedenis van de familie Defroidmont ontdekt. Je maakt ook een reis door de wereld van Papoea Nieuw-Guinea, het land van herkomst van onze cacaobonen om zo terug te keren naar België. In ons atelier te Erezée maak je kennis met het vervaardigen van chocolade, van cacaoboon tot heerlijke praline! Je kan aansluitend ook nog genieten van de bijenwandeling in het mini natuurpark met zijn didactische panelen over hetleven van de bij. Tenslotte kan je deze gastronomische en natuur uitstap afsluiten door te proeven van de heerlijke chocolade, pralines, macarons en huispatisserie, vergezeld met een lekker drankje!

Adres: Briscol 19A, 6997 Erezée

Museumbezoek: +/- 40 minuten

prijs volwassene: 4,95 euro

prijs kinderen(-12 j): 3,95 euro

openingsuren: van dinsdag tot zaterdag 10u-17u

zondag: 10u-16u

www.chocolatier-defroidmont.be

picknicken--natuur-mooi weer

Picknicken

Als wij een grote wandeling plannen, fleuren wij die meestal op met een lekkere en gezellige picknick. Hier enkele handige en lekkere tips!

Read More
La-Roche-Ourthe-vakantiehuis-Ardennen (2)

La Roche bezoeken

Het centrum van La Roche bezoeken is uiteraard een must als je in Le Ciel et La Roche logeert. La Roche-en-Ardenne ligt aan de oever van de Ourthe in de Belgische provincie Luxemburg. De stad heeft een gezellig centrum met veel winkeltjes en terrasjes. In La Roche vind je alles wat je nodig hebt: bakker, wasserette, pizzeria, supermarkt … Zeker in de zomer kan het hier gezellig druk worden. De ruïnes van het indrukwekkende middeleeuwse kasteel domineren het aanzicht van de stad. In het kasteel vinden tijdens de zomervakantie allerlei workshops plaats zoals boogschieten en valkerij. Elke zomeravond is er een voorstelling waarin het spook Berthe op het middeleeuwse kasteel verschijnt. Ook de oorlog heeft hier diepe sporen achtergelaten. La Roche werd helemaal platgebombardeerd in de slag om de Ardennen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bezoek zeker het oorlogsmuseum als je hier meer over wil weten. Enkele intacte legertanks in de stad getuigen van de bevrijding door de geallieerde troepen.

Op ongeveer 5 kilometer van het vakantiehuis, minder dan 10 minuten rijden

Wolf-wildpark-parc-a-Gibier-le -ciel-et-la-roche

Wildpark van La Roche

Het Wildpark van La Roche bevindt zich op 2 km van het stadscentrum, in een buitengewoon groen kader. Langs het parcours van 1200 meter, dat u te voet aflegt, kunt u herten, hinden, damherten, moeflons, wolven, lynxen, wilde katten, vossen, uilen en boerderijdieren bewonderen. Er is ook een cafetaria en speeltuin. Toegang mogelijk met auto of via wandeling nr. 4. De toegang tot de speeltuin is gratis. Voor het wildpark moet je inkom betalen.

 

 

zwemmen- vielsalm-sunparcs-ardennen-vakantiehuis

Subtropisch zwembad

Het overdekt, subtropisch zwembad van Aquafun biedt waterpret voor de hele familie. De allerkleinsten hebben hun eigen plonsbad, jongeren kunnen zich uitleven op de glijbanen of in het golfslagbad. En wie wil relaxen kan terecht in de jacuzzi’s. Daarnaast zijn er ook twee gratis speeltuinen voor kinderen tot 12 jaar. Eén bevindt zich buiten, de andere is gelegen in het Park center naast brasserie “La Cabane”. Terwijl je je kinderen in het oog houdt, kan je hier een dagschotel, een sandwich of een drankje bestellen. Ook het lunapark met tafelvoetbal, biljart, airhockey, draaimolens en andere spelen zorgen hier voor vermaak voor jong en oud!

Het subtropisch zwembad is het hele jaar geopend, 7 dagen per week, met uitzondering van enkele weken begin december. Best even telefonisch navragen op +32 (0)80/215776

In het laagseizoen: 10.00 uur-18.00 uur

In het hoogseizoen: 10.00 uur-20.00 uur (Belgische schoolvakanties)

De openingstijden zijn onder voorbehoud

Vanaf €13 per volwassene

Vanaf €10 per kind

www.centerparcs.be/dagje-ardennen

Adres: Rue de la Grotte 12, 6690 Vielsalm

Afstand:32 km; 20 minuten